dilluns, 9 de maig de 2011

COOKIES I Cookies de nous de macadàmia i xocolata blanca

Introducció
Aquesta és la primera recepta que publiquem, i no serà l'última! A banda de galetes decorades i cupcakes, ens encanta fer pastissos, cookies, muffins, bundt cakes... i mica en mica anirem publicant les receptes que millor ens surten. Aquesta és una recepta adaptada de la Magnolia Bakery. Són realment delicioses. Bé, opineu vosaltres mateixos.


Ingredients
2,5 cups (tasses) de farina
1 teaspoon (culleradeta) de bicarbonat
1/2 teaspoon (culleradeta) de sal
1 cup (tassa) de mantega tova
1/3 cup (tassa) de sucre
1/2 cup (tassa) de sucre moreno
1 ou a temperatura ambient
2 tablespoon (cullerada) de llet
1 i 1/2 teaspoon (culleradeta) d'extracte de vainilla
160 grs de xocolata blanca trossejada
1 cup (tassa) de nous de macadàmia trossejades


 Passes a seguir

1. Preescalfeu el forn a 180ºC
2. En un bol, poseu-hi la farina, el bicarbonat i la sal. Reserveu.
3. En un altre bol, amb una batedora elèctrica, batre durant tres minuts la mantega amb els dos tipus de sucre. Afegir l'ou, la llet, la vainilla i remenar bé. Afegir la mescla de farina i batre enèrgicament.
4. Avoqueu la xocolata blanca trossejada i les nous de macadàmia i remeneu fins que quedin distribuïdes per tota la massa.
5. Amb una cullera, feu muntanyetes sobre una safata de forn folrada amb paper de cuina o bé untada amb mantega perquè no s'enganxin. Aixafeu les muntanyetes amb una cullera de manera que quedin rodones aplanades irregulars. Deixeu uns centímetres entre galeta i galeta, ja que creixeràn dins el forn.
6. Posar al forn i deixar-les 10-12 minuts fins que quedin daurades


Observacions
L'extracte de vainilla el trobareu a botigues especialitzades en menatge de cuina i reposteria (Gadgets, Cookin TK). Atenció! No és el mateix l'aroma de vainilla que venen als supermercats.
Les nous de macadàmia han de ser sense sal. Costen de trobar, normalment les tenen a botigues especialitzades en torrefacció de fruits secs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada